cases

Krachtig platform voor CPE zorgt voor snelheid en efficiëntie

CPE levert dak- en gevelmaterialen aan professionele dakwerkers, aannemers en gevelbouwers. Veel bedrijven spreken over partnerships met hun klanten en win-winsituaties. Bij CPE is dat echt een onderdeel van de bedrijfscultuur. 

De transformatie van CPE

In samenwerking met CPE creëerden we een digitale strategie voor een krachtig ecosysteem waarmee ze veel efficiëntie bereiken. Met een platform, ondersteund door een offertetool en ratingsysteem.<br />

De aanpak van Second Company

We deden een grondige business analyse en maakten op basis hiervan een ontwerp waarmee CPE klaar is voor de toekomst. Zo creëerden we voor CPE een digitaal platform dat huizenbezitters matcht met de beschikbare loodgieters en dakdekkers die hun materialen via CPE inkopen. Dit proces wordt ondersteund door een offertetool, calculatie-app en een ratingsysteem. 

Wisten we 3 jaar geleden maar dat we zo konden ontwikkelen.” – Huberto van der Schuit, MSQ

We maakten een calculatie-app voor het aanmaken van offertes en verwerken van orders bij lekkages. Deze app helpt loodgieters en dakdekkers razendsnel een calculatie te maken, de offerte uit te sturen en direct de onderdelen te bestellen bij de groothandel. 

Ook ontwikkelden we een mobiele offertetool voor CPE waarmee de loodgieters en dakdekkers binnen enkele minuten, nog tijdens een inspectie op het dak, een offerte aan de klant kunnen sturen op basis van de big data in de app die maar liefst 1 miljoen onderhoudsdata bevat. Deze offerte kunnen de medewerkers ook direct bevestigd krijgen door de klant, zodat ze snel en efficiënt aan de slag kunnen.

Resultaten

  • Snelheid en efficiëntie door een krachtig platform voor het gehele ecosysteem
  • Direct aan de slag kunnen omdat huizenbezitters direct worden gematcht met beschikbare loodgieters en dakdekkers
  • Snelle en nauwkeurige calculatie op basis van big data
  • Gemak: dakdekkers vanaf het dak een offerte maken met een mobiele offertetool

Need help with your digital transformation?