3 redenen waarom klanten kiezen voor Second Company

en nooit meer anders willen

Het is de meest gehoorde klacht over werken met software developers: ze begrijpen niet wat de business nodig heeft en creëren kosten zonder duidelijk zakelijk resultaat. Bij Second Company leiden we onze developers juist op om business first te denken, hier is de software developer óók accountmanager, projectleider en business analist. En klanten staan verbaast: “ik kan hier zoveel van leren”

1 Iedere medewerker kent de klant en kan ze verder helpen

Als klant bel je niet op omdat je zo nodig een accountmanager wilt spreken, je belt omdat je wilt praten met een expert die jouw probleem gaat oplossen.

Prioriteit voor onze developers is dat zij elk onderdeel van het zakelijke proces snappen en beheersen, zodat zij direct met de klant kunnen werken aan oplossingen. Onze developers en klanten houden daarnaast contact via chatgroups om zoveel mogelijk beslissingen snel met elkaar af te stemmen.

Als developer bij Second Company doe je echt alles, natuurlijk wel met de zekerheid dat meer ervaren business analisten en developers je daarin begeleiden. Dat maakt werken bij Second Company enorm uitdagend en zo lukt het ons internationaal toptalent te behouden.

Deze werkwijze blijkt ideaal voor onze klanten, die staan vaak genoeg te kijken. Een voorbeeld van wat ik bedoel: nadat een van onze developers een motiverende e-mail stuurt aan het projectteam van de klant, is dit de reactie van de CEO.

2 Internationale teams zijn succesvoller

Klanten kiezen steeds vaker voor internationale teams omdat het bewezen heeft beter werk op te leveren, Google en Amazon rekruteren al jaren kennismigranten. Software development is een wereldwijd vak geworden met veel toptalent buiten Nederland.

Sinds twee jaar doen wij dat ook en onze klanten plukken daar de vruchten van, door internationale developers en frisse inzichten samen te brengen kunnen wij de kwaliteit leveren die klanten zoeken. Voordat we kennismigranten naar Nederland haalden leverden we natuurlijk ook al goed werk. Maar die internationale mix hier lokaal op kantoor werkt gewoon geweldig.

In 2017 hebben we weer veel goede developers aangenomen waarna we ons hebben gericht op hun ontwikkeling, de bedrijfscultuur en effectief samenwerken. Dat heeft er voor gezorgd dat we nu in 2018 sterke structuren hebben die de kwaliteit van ons werk waarborgen met tevreden klanten tot gevolg.

3 Snel, succesvol én lean

Niet alleen is het prettiger en sneller om direct met vakmensen te werken, het is ook lean, want het scheelt in kosten voor dure managers. Daarnaast loop je minder kans op misverstanden. Als wensen en mogelijkheden (nog) niet op elkaar aansluiten kan een extra communicatielaag ruis of frustratie veroorzaken. Ik ben heel blij dat we dat niet hebben.

Voor zover ik weet groeit onze aanpak aan populariteit in Nederland, maar belangrijker, ze is succesvol. Onze klanten zijn stuk voor stuk tevreden met het resultaat én met de manier van werken.

Bij eerdere IT-partners ging elk contact via de accountmanager, zelfs de kleinste aanpassingen. Hier spreken we direct met de developers en zij kennen het hele project van buiten. Dat schakelt zoveel sneller.

medewerker van Consolidated uit de Nederlandse bouwsector

Bovenstaande quote van een van onze klanten laat het zien: onze filosofie van breed opgeleide, zelfstandige, business-minded developers is de toekomst!

IT is a force for good zoals je dat in mooi Engels zegt, maar dat kan het alleen zijn als IT’ers beter begrijpen wat organisaties nodig hebben en bereid zijn business first te denken en te doen. Met breed ontwikkelde, internationale toptalenten als Amir Nogayev (zie blog Hoe de Chinese geheime dienst mijn IT-bedrijf in Haarlem heeft beïnvloed) in dienst brengen wij dat principe dagelijks in praktijk.

Meer weten over hoe ons internationale team van business-minded developers het verschil kan maken voor jouw bedrijf? Lees ons blog over digitale transformatie of bel mij direct. Ik hoor graag wat je ambities zijn!

Sebastiaan Herman

Hands-on CEO van Second Company

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Technieken

Software development door Second Company

Second Company is specialist in het ontwikkelen, beheren en hosten van maatwerk software integratieoplossingen. Bovendien zijn wij gespecialiseerd in het toepassen van de nieuwste technieken en methodes binnen softwareontwikkeling.

Meer informatie