cases

Groot internationaal handelshuis klaargestoomd voor digitale toekomst

Barentz is een toonaangevende leverancier van ingrediënten voor verschillende branches, van de farmaceutische industrie en persoonlijke verzorging tot de voedingsindustrie. Het bedrijf staat voor een betrouwbare levering van hoogwaardige en effectieve ingrediënten.

De transformatie van Barentz

Als het gaat om digitale transformatie en de ontwikkelingen in de platformeconomie, dan zit de handel absoluut in de gevarenzone. Daar is geen tijd om stil te staan en daarom schakelde Barentz Second Company in om te bouwen aan een digitale strategie.

De aanpak van Second Company

Second Company werkte met 2,5 fte meer dan 3 jaar lang samen met Barentz aan hun digitale transformatie. Daarbij werden diverse oplossingen ontworpen en geïmplementeerd: een Sales-app, een robot voor factuurverwerking en een betere workflow voor purchase-to-pay en order-to-cash.

Het resultaat

  • Betere én leukere samenwerking salesmedewerkers door middel van een gebruiksvriendelijke Sales-app die goede feedback geeft.
  • Sneller en nauwkeuriger facturen boeken met de Scalabot. Met deze robot behoren tijdrovende repetitieve handelingen tot het verleden. Facturen worden gescand door de robot en op basis van een beslisboom ingevoerd in het systeem. Muis en toetsenbord worden bestuurd door Scalabot, het scherm wordt herkend en de juiste keuzes worden gemaakt.
  • Efficientere workflow voor purchase-to-pay en order-to-cash dankzij een digitale transformatie van deze processen van begin tot eind. Vele tienduizenden facturen worden op deze manier geautomatiseerd verwerkt.

~200

gebruikers

~1 miljard

omzet

~2.5 FTE

> 3 jaar

Need help with your digital transformation?