cases

Digitaal platform voor on-the-job training

Talent ON gelooft dat mensen groter zijn dan hun functie. Daarom draait het bij Talent ON om talentgericht werken bij bedrijven met als doel: het behalen van resultaten. De organisatie faciliteert dit door altijd 3 verschillende ‘poten’ in te zetten die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: 

  • Begeleiding : de transformatie van mensen en teams
  • Content: het gedachtegoed van Talent ON
  • Online: tool voor medewerkers en teamleiders

De transformatie

Talent ON werkte voor hun online ‘poot’ voorheen met een andere ontwikkelaar. Voor de doorontwikkeling van het online stuk benaderde ze Second Company. Samen ontwikkelden zij hiervoor Mijn Talent On en het Talent-ID dat met je meereist en meegroeit van starter tot pensioen. Het ID bevat een overzicht van jouw talent en allerlei facetten van je talent, maar ook ‘draken’: de zaken die je succes in de weg zitten. De tool ondersteunt daarnaast teamleiders om stapje voor stapje talentgericht te werken en het team eigen te maken. Het hele idee is dat je leert tijdens het werk: “training ON the job dus”.

De aanpak van Second Company

Agile werken

Peter den Ouden is de product owner voor het online traject vanuit Talent ON. Hij kwam via via in contact met Second Company en na een eerste kennismaking was er al snel een klik om samen een platform voor talentmanagement te gaan bouwen. “We hadden dezelfde ideeën over hoe we op een Agile manier samen konden werken”, aldus Peter.

Eerst een Pilot

Second Company stelde een pilot voor, een samenwerking van een maand voor een vaste prijs. Na die maand werd de referentie-architectuur en een groot stuk frontend opgeleverd. Toen was de keus aan Peter: doorgaan of bij een andere partij beleggen? Maar voor Peter was er geen twijfel en de samenwerking ging door. “IT is altijd ingewikkeld, maar het belangrijkste is dat we een goede manier hebben om een product succesvol te ontwikkelen. Dat ging vanaf het begin al heel goed.”

Nette software-omgeving

Ook is Peter te spreken over de software-omgeving. “Een developer is zo goed als de omgeving waarin hij werkt. Ik kan vertrouwen op de omgeving zoals die door SC is opgezet op basis van de hele code-methodiek via Agile werken. Ik weet dat dat geen spaghetti wordt. Het traject hangt op deze manier ook niet aan één persoon, maar aan het proces.”

Een developer is zo goed als de omgeving waarin die werkt

Peter den Ouden 

Voorspelbaarheid in software development

Talent ON werkt in wekelijkse sprints, dat maakt het volgens Peter ook voorspelbaar. “Die voorspelbaarheid neemt steeds toe omdat we de sprints zo klein houden en daarmee blijven ook de verwachtingen kloppen. Dat is ook de verdienste van Second Company. Ik wil zelf altijd meer en meer en moeilijker en moeilijker. Je hebt dan een partij nodig die je vriendelijk afremt.”

Je hebt dan een partij nodig die je vriendelijk afremt

Peter den Ouden 

Product owner aan klantzijde

Voor klanten van Second Company is het belangrijk om te weten dat de rol van product owner altijd aan de klantkant zit. Op die manier creëer je ook betrokkenheid bij de organisatie. Peter: “Je moet klanten daarin ook opvoeden, dat heeft Second Company bij mij ook gedaan. En dat is goed, want je moet samen dat proces trekken. Wij zijn een startup met beperkte middelen en bij ons is het altijd opereren ‘on the edge’ en dat betekent ook steeds keuzes maken. Dit leidt bij ons tot meer betrokkenheid, want we willen bovenop de bal blijven zitten.”

Dit is voor het eerst dat ik echt gewoon een product owner kan zijn, zonder allemaal andere petten op te hebben

Peter den Ouden 

Second Company als partner

Volgens Peter maakt de combinatie van het Nederlandse team met het remote team Second Company uniek. “Ik geloof ook dat het alleen maar kan werken op die manier. Ik heb veel ervaring met remote en als dat teveel is, dan werkt dat niet. Maar omdat ik Talent ON met Second Company hier in Nederland doe, met een remote team daarachter, werkt het. Second Company heeft veel ervaring in het managen van remote trajecten en ze weten goede IT-mensen aan zich te binden. Daarnaast zijn ze in staat om ondernemend met je mee te ontwikkelen. Dus niet een urenfabriek, maar echt een ontwikkelpartner. Ik heb namelijk ook ervaring met een partij die bestond uit een compleet Nederlands team, maar die partij werkte niet Agile en dacht niet mee, dus dat werkte uiteindelijk niet.”

Ik geloof ook dat werken met remote developers alleen kan als je ook in Nederland developers hebt.

Peter den Ouden 

De voordelen van het platform

Voor de eindgebruiker / het individu

Je krijgt als individu je persoonlijke – gratis! – Talent-ID. Deze groeit met je mee van starter tot pensioen.

 

Voor de klant / het bedrijf

“Er zijn genoeg online HR-oplossingen, maar het grote verschil met Talent ON is dat wij daar de contentkant én begeleidingskant aan gekoppeld hebben, die 3-poot weer dus”, licht Peter toe. “Het voordeel is dat teamleiders met deze tool aan de hand meegenomen worden om het beste uit de mensen en het team te halen. Want talentmanagement klinkt heel eenvoudig, maar dit is in de praktijk echt wel een klus.” 

De tool helpt de teamleider om het managen van talenten stapje voor stapje uit te voeren via 2 sporen die altijd aan elkaar gekoppeld zijn:

  1. Het leerspoor: hoe zorg ik ervoor dat ik mensen kan laten groeien door hun talent in het werk in te zetten? 
  2. Het resultaat spoor: wat levert dit het bedrijf op, waar werken de talenten aan? Bijvoorbeeld: hoe verhoogt een helpdesk de first time right score van 80% naar 90%.

 

Voor Talent ON zelf

Het platform draagt bij aan de missie van Talent ON: Van de werkplek een inspirerende plek maken. Alles wat ze doen is op deze missie gericht. “Dit is geen hit and run maar het gaat om programma’s van meerdere jaren. Wij gaan dus voor langetermijnrelaties met onze klanten. We zijn een zeer snel groeiend bedrijf en klanten blijven ook vaak lang bij ons. En daar willen we nog wel een verdere slag in maken. We zijn wat dat betreft nog in de startup fase. Nu gaan we de online tool eerst echt laten werken en in de toekomst verder uitbouwen op basis van de ervaringen.”

“Second Company heeft veel ervaring in het managen van remote trajecten en ze weten snel goede IT-mensen aan zich te binden. Daarnaast zijn ze in staat om ondernemend met je mee te ontwikkelen.”

Peter den Ouden 

Resultaten

  • Pilot opgeleverd in 1 maand
  • Versie 3.0 opgeleverd in 4 maanden
  • Migratie van het voormalige systeem in 5 maanden

Need help with your digital transformation?