cases

Transformatie factuurstroom grote bedrijven namens Genpact

Genpact, een spin-off van General Electric, is een wereldwijde zakelijk dienstverlener die digitale transformatie realiseert door technologie en data aan het werk te zetten om concurrentievoordeel te creëren.

De transformatie met Genpact

Elke dag worden vele miljoenen papieren facturen verstuurd tussen verschillende bedrijven. De kans dat zo’n factuur kwijt raakt is groot, het is inefficiënt en een verspilling van papier. Deze factuurstroom moest op de schop! Daarom vroeg Genpact Second Company een digitaal facturatieplatform te ontwikkelen om de miljoenen facturen van grote bekende Nederlandse bedrijven te digitaliseren.

De aanpak van Second Company

Second Company bouwde de kern van ‘de engine’ van het facturatieplatform met alle portals en apps daaromheen. Hierbij werden externe facturen omgezet naar een eigen generiek formaat, gebaseerd op het Universal Business Language (UBL) formaat. Op deze manier kan een leverancier, eenmaal aangesloten op het interne platform, met alle klanten op dat platform eenvoudig digitale facturen uitwisselen.

Second Company digitaliseerde namens Genpact onder andere de complete facturatie van Ahold. Daarnaast maken diverse andere bedrijven – zoals Roto en CEVA Logistics – nu gebruik van het door ons gebouwde systeem.

Voordelen digitalisering factuurstroom

  • Efficiënte factuurstroom; miljoenen facturen rechtstreeks in je administratie
  • Nooit meer facturen kwijt
  • Geen papierverspilling meer

Opgeleverde functionaliteiten

  • Scan en OCR-functionaliteit om papieren facturen in te lezen
  • Robotisering voor invoer facturatie in backoffice-systeem
  • E-invoicing-systeem op basis van het UBL-middenformaat
  • Vele backoffice-integraties: Exact, Unit 4, Tibco, etc.
  • Vele formaten ondersteund: EDI, XML, SWIFT, etc.

~50.000

Werknemers

Miljoenen

Facturen per jaar

50.000 facturen per uur

Verwerkingscapaciteit

Need help with your digital transformation?