cases

Het eerste succesvolle veilingplatform voor hotelarrangementen

Hotelkamerveiling.nl is de grootste veilingsite van Nederland op het gebied van hotelarrangementen. Via de site kun je meebieden op ruim 650 hotelarrangementen in binnen- en buitenland.

De transformatie van Hotelkamerveiling.nl

Second Company zette als digital partner samen met Hotelkamerveiling.nl het online veilen van hotelarrangementen op de kaart. Dit deden we door samen een optimaal werkend platform in te richten dat leidde tot een explosieve groei. Van start-up tot miljoenenbedrijf.

De aanpak van Second Company

Een ondernemer runde al 20 jaar samen met zijn vrouw een hotel in de provincie Utrecht, toen hij naast het hotel een veilingsite startte. De ondernemer had maandenlang met concullega’s om de tafel gezeten en uiteindelijk steeds meer partijen overgehaald om hun hotelkamers op zijn site te plaatsen. Een man met echt handelsinstinct dus én lef, want niet iedereen durft op die manier met concullega’s deals aan te gaan. 

Zijn eerste hotelkamer verkocht de ondernemer voor 1 euro op de veilingsite. Er werd een heel mediacircus opgetuigd, wat zorgde voor veel reuring en populariteit. Deze populariteit had echter ook een keerzijde; de website liep niet door de grote hoeveelheid bezoekers. Regelmatig lag de site er weer uit omdat de database het niet aankon. 

De ondernemer schakelde daarom hulp in van Second Company om dit probleem op te lossen. Wij zorgen binnen enkele weken voor een ontwerp voor een schaalbare architectuur, waardoor alle transacties zonder problemen verwerkt konden worden. Het platform werd de eerste succesvolle veilingsite voor hotelkamers. In korte tijd groeide het uit tot een bedrijf met 30 medewerkers, miljoenen transacties en tientallen miljoenen omzet.

Veel eindgebruikers van de site kwamen daarna echter met de klacht dat de beschikbaarheid van de kamers onduidelijk was. De baas gaf wederom het vertrouwen aan Second Company om dit probleem met elkaar op te lossen. We zorgden ervoor dat de beschikbaarheid van de kamers duidelijker zichtbaar werd gemaakt tijdens de veiling via een kalender. Een verandering die veel positieve reacties opleverde van eindklanten. Dat zorgde voor nóg een boost in het succes waardoor de site maandenlang in bezoekers groter was dan Vakantieveilingen.nl. 

Onze samenwerking met Hotelkamerveiling.nl was zeer productief, waarbij zij zelf ook heldere requirements formuleerden en veranderingen omarmden. Hierdoor waren we in staat om voor de hotelbaas een optimaal realtime veilingsysteem te realiseren, een hotelreserveringssysteem met koppelingen naar alle belangrijke databases van grote hotelketens in Europa (of de mogelijkheid voor de hotels om dit zelf in te vullen), uitgebreide online betaalmogelijkheden en een facturatiesysteem met een gedegen backoffice-integratie. Tot slot zorgden we ervoor dat de aangesloten hotelketens ook op hun eigen website veilingen konden runnen met hun eigen betaalsysteem geïntegreerd.

Het resultaat

  • Grote bedrijfsgroei mogelijk gemaakt door het inrichten van een succesvol veilingplatform met een schaalbare architectuur
  • Optimaal werkende systemen: realtime veilingsysteem, boekingssysteem, koppelingen met hotelketens, online betaalmogelijkheden, facturatiesysteem en een gedegen backoffice-integratie

Van 2 naar 30

Medewerkers

Tientallen miljoenen

Omzet

1 miljoen

Transacties

Need help with your digital transformation?